Niche.

Packman goes Tomato. Havana, Cuba 2006

Niche.

Slow Sunday. Eller bara Söndag? Ovan en bild som jag plåtade i Havana, Cuba. Den har jag döpt till det enda riktiga, och fullständigt logiska namnet, som du kommer att förstå om du tittar på bilden riktigt noga. Den heter – Pacman goes Tomato in Cuba. Som sagt; Logik.

Niche.

Ett ord som används ganska ofta i olika samband. Vad det betyder går utmärkta att googla – Jag gjorde det nyss, för jag lurade lite på stavningen, liksom…

Jag får frågan ganska ofta; Vad är din niche?

Vad är min niche..?

Frågan är ännu mer aktuell då jag snart ska öppna mitt Galleri.

Jag har försökt besvara den frågan, men kommer hela tiden tillbaka till ruta 1: Min niche är helt enkelt bara foto. Min niche = Foto. Det känns inte speciellt fancy, eller coolt.

Bara trist faktiskt.

Men är det den rätta benämningen på min niche?

Jag älskar verkligen foto. Eller bild om du hellre vill. Jag är tokig i nästan alla typer av fotografering, så då borde det väl vara rätt, eller?

Något som kännetecknar min bildstil är att jag ofta utesluter mer i mina bilder, än vad jag försöker få med – Jag gillar detaljer. Och simplicity.

Dels detaljer som vi alla känner igen, men kanske ännu hellre – Sådana som inte är alldeles uppenbara vid första anblicken;

Vad är det igentligen? Vad betyder det..? Det är nog jag.

Men, är det då min niche? Eller, är det kanske min specialité.

När jag går igenom bilder som jag tagit under en fotosession som är för min egen fotografiska konst, så är det nästan alltid de bilderna som jag fastnar för. Men…

Precis när jag tror att jag är en ”sökare av detaljer” så hittar jag bilder av ett annat slag; Mer vidvinkligt, mer av allt på något vis. Mångfald.

 

Konstigt.

Eventuellt så kan det hänga ihop med musik. Ja, du läser rätt; Musik. Jag lyssnar nästan alltid på musik när jag fotograferar. Och kanske är det inte bara jag som fotograferar, utan kanske även mitt undermedvetna. Håll med om att det låter väldans arty.

Men lite så är det. Mitt sinnestillstånd gör att jag ”ser” bilden i någon form av symbios med motivet och musiken. Men jag ser att i de flesta fallen försöker jag renodla min bild, framhäva den delen av motivet som är huvudsaken –Anledningen till att jag gjorde bilden. Oavsett om motivet är konkret, eller abstrakt, ljust eller mörkt, nära eller fjärran så söker jag efter enkla och rena motiv.

Så… Vad ska jag bestämma mig för?

Jag tror jag överlåter det på dig, ok?

Du får gärna analysera mina bilder, och ge mig din syn på vad som kännetecknar mina bilder – Jag skulle bli både glad, och det skulle vara jätteintressant att se vad DU tycker! Samtidigt skulle du göra mig en tjänst. Titta lite på mina bilder under Work of Art fliken och maila mig din syn. Please?

För vet du vad? Det finns ytterligare något jag funderar på, som du skulle kunna få hjälpa mig med, och det skulle kunna hänga ihop med min niche, kanske… Jag behöver ett namn till mitt galleri.

Har du ett förslag, eller flera? Maila mig i s f dina förslag – Jag tar tacksamt emot dem! Skriv Gallerinamn i ämnesraden så jag vet. Annars mailar du mig dina tankar om min niche, men skriv då Niche i ämnesraden.

O du – Om du hjälper mig med båda uppgifterna, ja då skriver du Galleri niche!

Du hittar min mail under kontakt.

Tack på förhand!

Och tack för alla fantastiska hejarop och positiva reaktioner på mitt kommande Galleri – Betyder jättemkt för mig!

Have a fantastic evening!

O du – Click away!

/n